2023’ün sonuna geldiğimiz şu günlerde yılbaşını kutlamak isteyenler…

Alanya ve Antalya'da yılbaşı kutlamak hayal oldu.

Alanya ve Antalya’da yılbaşı kutlamak hayal oldu.

Yurdumuzda sürekli artış gösteren fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakıyorken fiyat artışının yaşanmadığı bir sektör kalmamış durumda. 2023’ün sonuna geldiğimiz şu günlerde yılbaşını kutlamak isteyenler süs eşyalarına yapılan fiyat artışlarını görünce hevesleri kursaklarında kalıyor. Alanya ve Antalya’da yılbaşı kutlamak tamamen lüks haline geldi.

  • 2024’e yaklaştığımız günlerde yılbaşını kutlamak isteyenlerin canı süs eşyalarına yapılan zamlardan dolayı sıkılmış durumda. Yeni yıla evinde girmek isteyen vatandaşlar evlerini süslemek için mağazalara akın ediyorlar. Fakat fiyatlardaki yükseliş adeta cep yakıyor. Yine her zaman olduğu gibi yılbaşında ev süslemesi için en çok satın alınan şey yapay çam ağacı oldu. Yıldız süslü çam ağacı, renkli küre ve hediye paketleri en çok satılan yılbaşı ürünleri oldu. Noel Baba kostümü, sakalı ve şapkası da tercih edilen ürünler arasında yerini aldı.

Alanya ve Antalya’da hediyelik eşya satan bir satıcı, ev süslemelerinin yanı sıra oteller ve restoran işletmelerinin de süs eşyası almaya geldiğini dile getirdi. Satıcı ayrıca yabancıların süsleme için hediyelik eşya mağazalarına akın ettiğini vurguladı. En çok satılan ürünün 150 santimetre uzunluğundaki yapay çam ağacı olduğunu söyleyen satıcı ağacın fiyatının 575 lira olduğunu söyledi. Ayrıca satıcı konuşmasında: “180 santimetre uzunluğundaki yapay çam ağacı 1500, 210 santimetre uzunluğundaki ağaçlar 2 bin 250 lira, 3 metre boyundaki 6 bin liradan satılıyor. Tercihe göre 9 bin liraya kadar yükselen yılbaşı ağacı bulunuyor. Yılbaşı ağacı süslemelerinde genellikle kullanılan 12’li çan 50 lira, 4’lü melek 75 lira, 4’lü süs çizme 125 lirayken, 6’lı top 55, 6’lı fiyonk 60 lira, ağaç tepeliği 45 lira, LED ışık 100 liradan satılıyor” bilgisini verdi.

Fiyatların geçen seneye göre yüzde 50’den fazla arttığını belirten satıcı, “Evde hazırlanacak yapay yılbaşı ağacının maliyeti, süslemeleri de eklendiğinde 1200 lira ile 22 bin 500 lira arasında değişiyor. Süsleme için Noel Baba maketleri, renkli toplar, çok sıra ışık, yıldızlar, renkli küreler, çam dalları, çelenkler en çok tercih edilen malzemeler. Yeni yılı evde karşılayacak olanlar, bütçe ve zevklerine göre hazırlığını yapıyor” dedi.

Satıcı bu sene Noel Baba kostümüne yoğun bir ilgi olduğunu belirtti.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design
antalya yılbaşı kutlamalarınoel baba kostümü satışyapay yılbaşı ağacı fiyatyılbaşı kutlamaları alanyayılbaşı süsleri fiyat