Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Türkiye’yi suçlayarak büyük bir skandala imza attı.

Suudi Arabistan'dan skandal Türkiye açıklaması!

Suudi Arabistan’dan skandal Türkiye açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Suudi Başkonsolosluğunda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Türkiye’yi suçlayarak büyük bir skandala imza attı.

  • Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, İstanbul’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili küstah bir açıklama yaptı. Kaşıkçı’yı vahşice katleden Suudilerin bakanı cinayet ile ilgili Türkiye’yi suçlayarak “Suudi gazetecinin öldürüleceğinden haberi varsa neden Kaşıkçı’yı önceden uyarmadılar” dedi.

Deutsche Welle’nin Conflict Zone programında Tim Sebastian’ın konuğu olan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, İstanbul’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sorularını yanıtladı.

  • Başkonsolosluktaki cinayetin emrini Riyad yönetiminin vermediğini söyleyen Cubeyr, gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürenlerin “yetkilerini aştığını” vurguladı.
  • Başkonsoloslukta Türkiye tarafından yapılan ortam dinlemelerine göre cinayeti işleyenlerden birinin telefonda “Sizinkilere söyle, o iş tamam” dediğinin duyulduğunu hatırlatan Sebastian ise üst düzey bir Suudi istihbarat yetkilisi olduğu belirtilen bu kişinin kiminle konuştuğunu sordu.

“Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Bilmiyorum” yanıtını veren Suudi bakan, “Türklerin yaptığı dinlemeleri görmedim. Ama eğer Türkiye tüm bu bilgilere sahipse, böyle olduğuna inanıyorlarsa, neden bunları başkonsolosluğa gitmeden önce Cemal Kaşıkçı’ya vermediler?” dedi.

Detaylar, HAber Linki

Conflict Zone programıDeutsche WelleSuudi Arabistan Dışişlerisuudiler türkiye suçlamasıTim Sebastian