Bursa ve Yalova’da fuhşa zorlanan B.A. (22), polis operasyonuyla kurtarıldı.

İşkence yapıp, boğazımı kesmekle tehdit ettiler.

Fuhuş çetesinden kurtarılan Iraklı genç kız: İşkence yapıp, boğazımı kesmekle tehdit ettiler.

Konya’da, sosyal medyadan tanıştığı S.K. (35) tarafından evlenme vaadiyle kandırılarak, götürüldüğü Bursa ve Yalova’da fuhşa zorlanan B.A. (22), polis operasyonuyla kurtarıldı. Serbest bırakılması için babasından da 7 bin dolar fidye istenen B.A., yaşadığı korku dolu günleri anlattı. Sosyal medya üzerinden tanıştığı kişinin resim atölyesi kuracağı ve ailesine villa alacağı sözünü verdiğini belirten B.A., “Şehirler arasında seyahat ederken, yüzümü kapatacak şekilde peçe taktılar. ‘Dediklerimizi yapmazsan senin boğazını keseriz’ diye tehdit ettiler. Günlerce kaldığım o bodrumda psikolojim bozuldu” dedi.

Irak’tan 6 yıl önce göç eden ailesiyle birlikte Konya’ya yerleşen B.A., çizdiği resimleri paylaştığı sosyal medya aracılığıyla geçen yılın Ekim ayında Suriye uyruklu S.K. ile tanışıp, sohbet etmeye başladı. S.K., iddiaya göre, B.A.’yı evlenme vaadiyle kandırıp, 14 Aralık’ta kaçırarak, Bursa’ya götürdü. Burada bir süre tutulduktan sonra Yalova’da yaşayan Irak uyruklu E.Z. (41) isimli kadının yanına bırakılarak B.A., fuhşa zorlandı.

FUHUŞ ÇETESİ 7 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİ

Bu sırada Konya’da zanaatkar olan baba A.A.H. (47), polise kayıp başvurusunda bulundu. Aile, kızlarının bulunması için toplu taşıma araçları ve internet üzerinden ilanlar verdi. Bu sırada B.A., babasını aradı. Bir süre sonra aileyi arayan üyeleri, 7 bin dolar fidye istedi. Bu görüşmeler sürerken, polisin düzenlediği operasyonla B.A., kurtarılıp, ailesine teslim edildi.

Detaylar, Haber Linki

fuhuş çetesi bursafuhuşa düşürülenlerıraklı genç kızsosyal medya fuhuş