2014 yılında Dünya Sefalet Endeksi listesinde 22. sırada olan Türkiye.

Sefalet Endeksi'nde yükseliyor.

Korkutan grafik: Türkiye ‘Sefalet Endeksi’nde yükseliyor.

Türkiye ‘Sefalet Endeksi’nde üst sıralara yükseliyor. 2014 yılında Dünya Sefalet Endeksi listesinde 22. sırada olan Türkiye, 2020 yılında 41.2 puan ile 156 ülke arasında 21. sırada yer aldı.

Doğruluk Payı editörü Emincan Yüksel tarafından hazırlanan içerikte, Türkiye’nin Sefalet Endeksi’ndek yeri incelendi.
Ortalama bir yurttaşın ekonomik durumunu göstermek için oluşturulan ‘Sefalet Endeksi’, mevsimsellik etkisi arındırılmış işsizlik oranı ve yıllık enflasyon oranının toplanmasıyla hesaplanıyor.

Endeks puanı; her ülkenin enflasyon oranı, işsizlik oranı ve bankaların oluşturdukları kredi faiz oranlarının toplamından yıllık kişi başına düşen milli gelir değişim oranının çıkarılmasıyla bulunuyor. Cato Institute yayınladığı bülten ile endeks sıralaması yanı sıra ülke puanlarını en çok etkileyen faktörleri de kamuoyuna açıklandı. 2018 ve 2019’da endekse 95 ülke dahil edildi.

14 Ekim 2021 tarihinde Dünya Sefalet Endeksi’nin 2020 yılına dair yeni sıralamaları açıklandı. 2020 yılında endekste 156 ülke yer alıyor.

Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye’nin yıllar içindeki performansına bakıldığında, 2014 yılından bu yana yaşanan negatif bir seyir gözlemlenmekte.

Detaylar, Haber Linki

dünya sefalet endeksisefalet içerisinde olan ülkelertürkiye sefalet içerisindeülkelerin sefalet sıralaması