1 milyon 250 bin dolar kefalet

Floyd'a cenaze töreni düzenlendi.

Floyd’a cenaze töreni düzenlendi, zanlı polisin ilk davası görüldü: 1 milyon 250 bin dolar kefalet

Amerika Birleşik Devletleri’nde George Floyd’un boğazına dizini koyarak ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin’in yargılanmasına başlandı. Floyd içinse üçüncü kez tören düzenlendi.

Video konferans yöntemi ile hakim karşısına çıkan eski polis için mahkeme şartlı salıverilmesi durumunda bir milyon, şartsız salıverilmesi durumunda ise bir milyon 250 bin dolar kefalet ücreti belirledi.

Turuncu mahkum kıyafeti ile hakkındaki suçlamaları dinleyen Chauvin, kasıtlı olmadan ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece taksirle adam öldürmeden yargılanacak.

Şartlı tahliye durumunda eski polisin silahını teslim etmesi, hiçbir şekilde polis ya da emniyette görev almaması, Floyd’un ailesi ile kesinlikle bağlantıya girmemesi ve eyalet sınırlarını terk etmemesi gerekiyor.

ABD: George Floyd’un ölümüne neden olan polis memuru hangi ceza ile karşı karşıya?

George Floyd’un cenaze töreni Minneapolis’te düzenlendi: 8 dakika 46 saniyelik saygı duruşu yapıldı.

Chauvin’in davasının görülmesine 29 Haziran’da devam edilecek. Floyd’un ölümü sırasında polis memurunun yanında bulunan diğer polisler de suç ortaklığı ve yardım suçlamalarından tutuklanmıştı. Her birine 750 bin dolarlık kefalet konan ve Hennepin County Bölgesi hapisahanesinde tutulan 3 polisin duruşmasına yine 29 Haziran’da devam edilecek.

Detaylar, HAber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

George Floyd'u öldüren polisGeorge Floyd'un davasıgeorge floydun cenazesii milyon dolar kefaletVideo konferans yöntemi