Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı.

ABD Başkanı tüm dünyanın karşı çıktığı ‘Kudüs’ kararını açıkladı: Tepki fırtınası.

Ülkesinin 70 yıllık dış politikasını yerle bir eden Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı. Kararı “geç kalınmış bir adım” olarak nitelendiren ABD lideri, ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini de bu kente taşıyacak.

ABD Başkanı tüm dünyanın karşı çıktığı ‘Kudüs’ kararını açıkladı: Tepki fırtınası.

Washington yönetiminin aldığı tek taraflı karara tepki yağıyor. Uluslararası toplum hemen devreye girdi. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den karşı açıklamalar geldi. Mutlu olan tek ülke ise İsrail…

ABD Başkanı Donald Trump, dün merakla beklenen konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan Trump, tüm dünyanın karşı çıktığı adımı “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi” ifadesiyle duyurdu.

ABD’NİN ÇIKARLARI İÇİN

İsrail-Filistin meselesine ilişkin geçmiş yaklaşımların barış sürecini çözüme ulaştırmadığını savunan ABD lideri, “Bu, barış sürecini ileri taşımak ve kalıcı bir barışa ulaşmak için geç kalınmış bir adım” dedi.

Detaylar
Haber Linki

abd israil işbirliğiabd trump kararlarıdünya trump tepkisiisrailin başkenti ?kudüs için açıklamakudüs israil başkentitrumpın yanlış kararları