Üç yıl önce kocası Soytürk Çeledir’in öldürdüğü Çiğdem Çeledir’in ailesi.

İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası.

Çiğdem’i korumalıydık.

Üç yıl önce kocası Soytürk Çeledir’in öldürdüğü Çiğdem Çeledir’in ailesi, bu yönde kararı olmasına rağmen kızlarının korunmadığını belirterek İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası açtı. Mahkeme, “Polisi aramamışlar” diyerek davayı reddetti. Üye hâkim Caner Cihangir, kadın cinayetlerinin önlenmesine dair önlemlerin yetersiz olduğunu vurgulayarak karara karşı çıktı.

Çiğdemi korumalıydık ÇİĞDEM ve Soytürk Çeledir, 2007’de evlendi. Soytürk Çeledir, 2011’de eşini yaraladığı için 10 ay hapis cezası aldı, 2014’te ise eşi ve çocuklarına zarar verdiği için gözaltına alındı. Çiğdem Çeledir ve çocukları sığınmaevine yerleştirildi. Çiğdem Çeledir bir ay sonra evine döndü . 7 Aralık 2014’te Soytürk Çeledir bu kez eşini ve kayınvalidesi Aynur Çelik‘i kemiklerini kıracak şekilde dövdü. Çeledir ve annesi Aynur Çelik şikâyetçi oldu. Çiğdem Çeledir, annesinin evinde kalmaya başlarken saldırgan eş için altı ay eve yaklaşmama tedbiri konuldu. Çiğdem Çeledir’e ‘çağırmalı koruma’ verildi.

Çiğdem Çeledir, 19 Ocak 2015’te boşanma davası açtı. Aynı gün kayınvalidesinin kapısına dayanan Soytürk Çeledir, eşini, 18 yaşındaki kayınbiraderi Muhammet Çelik ve kayınvalidesi Ayner Çelik’i vurdu. Çiğdem Çeledir ve Muhammet Çelik yaşamını yitirirken, Aynur Çelik yaralandı. Soytürk Çeledir, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez ağırlaştırılmış, iki kez de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Detaylar, Haber Linki

Caner CihangirÇiğdem Çeledirkadına şiddet ve ölümSoytürk Çeledirtazminat davası