Son zamanlarda Yunanistan’la Ege Denizi’nde yaşanan gerginlik.

Ege'de bir görev olursa, gözümüzü kırpmadan yerine getiririz.

Genelkurmay Başkanı Akar: Ege’de bir görev olursa, gözümüzü kırpmadan yerine getiririz.

Son zamanlarda Yunanistan’la Ege Denizi’nde yaşanan gerginliğe ilişkin konuşan Genelkurmay Başkanı Akar, ‘Akdeniz’de, Ege’de bir görev olursa, vatanımız, milletimiz için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım.’ dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Terörle mücadelemiz 365 gün aynı şiddet ve tempoda devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. Çalışmamız, gayretimiz bunu bir şekilde sonlandırmak ve en son teröristi etkisiz hale getirerek bu işi bitirmek.” dedi.

Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Doğu Akdeniz ve Ege sularında icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan unsurları denetledi.

Denetlemeleri kapsamında Antalya’ya giden Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, buradan helikopterlerle tatbikatın sancak gemisi TCG Gaziantep’e gitti. Komutanları taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı helikopterler Doğu Akdeniz’de seyir halindeki fırkateyne indi.

Orgeneral Akar’ın gelişinin ardından Genelkurmay Başkanlığı forsu gemiye toka edildi. Akar ve beraberindeki komutanları geminin güvertesinde Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu karşıladı. Denizci üniforması giyen Orgeneral Akar’a TCG Gaziantep fırkateyninin şapkası takdim edildi.

Detaylar, Haber Linki

ege denizi gerginlikege denizinde neler oluyorhulusi akar egekar ege denizi