Saydamsızlık, az test ve radikal önlemlerde geç kalma salgının tüm Türkiye’ye yayılmasına yol açtı.

Salgın tüm ülkeye yayıldı

Kararsızlığın bedeli: Salgın tüm ülkeye yayıldı.

Saydamsızlık, az test ve radikal önlemlerde geç kalma salgının tüm Türkiye’ye yayılmasına yol açtı.

Cumhuriyet yazrı Orhan Bursalı, koronavirüsle mücadele konusunda yapılan yanlışları ve ihmalleri sıraladı. Bursalı, “Saydamsızlık, az test ve radikal önlemlerde geç kalma salgının tüm Türkiye’ye yayılmasına yol açtı.” dedi.

Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e yükseldiTürkiye’de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e yükseldi.

Orhan Bursalı’nın dikkat çektiği ihamller zinciri şöyle:

Saydamsızlık, hesapsızlık, önleyici radikal önlemler almada geç kalmışlık, virüsün yayılmasını görmemek, politik kararsızlık, virüs testlerini çok geç ve kısıtlı miktarda devreye sokma politikası, toplumu virüsten koruma önlemlerinde gevşeklik ve yavaşlık, insanların alışılmış geleneksel toplu sosyal aktivitelerini dağıtma, engelleme ve yasaklamalarda gecikme… Ve toplumun virüsle sürekli dans etmesini seyir.. Ve daha bir sürü yanlışlıklar sonucu korumasız bırakılan toplum… Hayır, son zamanlarda giderek sıkılaştırılan ve yaygınlaştırılan doğru önlem ve kararlardan bahsetmiyoruz. Bunların hepsi doğru, hiçbirine itirazımız yok, 65 yaş üstüne sokak yasağı da… Bunlar doğru ama eksik.

Detaylar, HAber Linki

korona türkiye durumtürkiye de coronatürkiye de virüs ne durumdatürkiye geçmi kaldı?türkiye virüs durum