Rusya’da corona virüs kapanların sayısı bir haftada neredeyse dört kat arttı.

Corona virüs patlaması...

Gözler Rusya’ya çevrildi! Corona virüs patlaması…

Haftalarca çok az vaka bildiren Rusya’da corona virüs kapanların sayısı bir haftada neredeyse dört kat arttı. ABD’de bir günde 1535 can kaybı kayıtlara geçti, salgının merkez üssü New York’ta can kaybı 10 bini geçti. Başkan Trump’ın basın toplantısında gösterdiği üç dakikalık video büyük ses getirdi. Çin’de bir kez daha corona virüs kaynaklı bir ölüm yaşanmadı.

Dünyada corona virüs vakaları 1 milyon 925 bini geçti, can kaybının bugün 120 bini aşması bekleniyor. Yeryüzüne modern zamanlardaki en büyük kabusu yaşatan salgına ilişkin tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyoruz…

RUSYA’DA HER GÜN YENİ REKOR

Uzun süre ciddi bir vaka bildirmeyen Rusya’da son bir haftada adeta patlama yaşanıyor.

Rusya’da son 24 saatte 2 bin 774 test pozitif çıktı, yeni rekor kırıldı. Böylece corona virüse yakalananların sayısı 21 bin 102 oldu. Son bir günde 22 ölüm gerçekleşti ve can kaybı 170’e ulaştı.

Dün 2 bin 558 pozitif test bildiren Rusya’da, geçen hafta neredeyse her gün artış kaydedilen vakalarda Cuma günü kısmi bir düşüş görülmüş, Cumartesi günü ise 2 bin 186 pozitif test kayıtlara geçmişti.

Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesindeki corona virüs salgınının giderek kötüye gittiğini söyledi. Putin, karantina önlemleri kapsamında ordu birliklerinin de görev alabileceğini aktardı.

Rusya’da 1 milyon 400 bini aşkın Covid-19 testi yapıldığı bildiriliyor.

254 laboratuvarda test sonuçlarının alındığı ülkede, 18 özel klinik 20 ila 30 dolar arasında Covid-19 testi gerçekleştiriyor.

Detaylar, Haber Linki