Maltepe’de pasajda bulunan fatura ödeme merkezi.

Paralarla kayıplara karıştı.

‘Fatura ödeme merkezi’ dolandırıcılığı: Paralarla kayıplara karıştı.

Maltepe’de pasajda bulunan fatura ödeme merkezine faturalarını yatıran mahalle sakinleri, cep telefonlarına gelen mesajla büyük şok yaşadı. Faturalarının yatırılmadığını öğrenenler polise giderek şikayetçi oldu.

Maltepe’de bir pasajda bulunan fatura ödeme merkezi, Muhammet R. tarafından yaklaşık 40 gün başka bir firmadan devralınarak faaliyet göstermeye devam etti. Faturalarını buraya yatırmaya devam eden mahalle sakinleri bir süre sonra cep telefonlarına gelen mesajlarla büyük şok yaşadı.

Faturalarının ödenmediğini fark edenler ödeme merkezine gitti. İşyerinde kimseyi bulamayan mağdurlar daha sonra soluğu polis merkezinde aldı. Çok sayıda mahalle sakini polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Ekipler işyeri sahibini yakalamak için çalışma başlattı.

“ALDIM BELGEYİ GELDİM BURAYA. İŞTE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ KAPI DUVAR”

Mahalle sakini Bilal Altın, “Babam buraya yatırmış faturalarını. Sabahleyin mesaj gelmiş ona ben de yanındaydım sabah. ‘Faturalarla ilgili mesaj geldi, oğlum bakar mısın’ dedi. Baktım ödenmediğini gördüm. Ben zaten tahmin ediyordum. Böyle yerleri birkaç defa daha duymuştum, kapatıp gittiklerini. ‘Baba bu işte bir sıkıntı var, ver bakayım ödediğin şeyi’ dedim. Bir baktım resmi bir şey değil. Alındı belgesi gibi bir şey. Ondan sonra aldım belgeyi geldim buraya. İşte gördüğünüz gibi kapı duvar. Babam bütün faturalarını buradan yatırdığını söylüyor. Sadece telefon faturası 189 liraydı. Doğalgazı, elektriği, suyu var. Toplamının ne olduğunu görmedim” dedi.

Detaylar, Haber Linki

fatura ödeme dolandırıcılıkfatura ödeme merkezleri maltepeistanbul fatih fatura ödeme