Kandil’i terör örgütü PKK’dan temizlemek amacıyla başlatılan harekât.

Kandil’e havadan karadan bomba.

Kandil’e havadan karadan bomba.

Kandil’i terör örgütü PKK’dan temizlemek amacıyla başlatılan harekât kapsamında jetler havadan, topçular da karadan bomba yağdırıyor. Mehmetçik, Kandil’e 35 kilometreye kadar ilerledi.

Terör örgütü PKK’nın yönetim merkezi Kandil’e yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mart ayında başlattığı hava destekli harekata katılmak için sınıra yeni takviye güçler kaydırıldı. Savaş uçakları da bölgede tespit edilen hedefleri yoğun ateş altına alıyor. Hava harekatına sınırdan topçu ateşi ile destek veriliyor. Milliyet, sınıra 10 kilometre mesafede bulunan Bermize Köyü ve Kanireş noktalarını görüntüledi. Bölgedeki PKK noktaları bir saat içinde, savaş uçakları ve topçu ateşi ile en az 10 kez vuruldu. Vurulan hedeflerden yükselen dumanları yakın mesafeden görüntüledik.

İki aşamalı harekat

Hakurk ağırlıklı sürdürülen harekat, Barzan bölgesini de içine alarak Kandil’e doğru genişliyor. İlk aşamada Kandil ile Türkiye arasında bağlantıyı koparmayı amaçlayan TSK’nın sürdürdüğü harekata seçkin operasyon timleri, komando, jandarma özel harekat birlikleri ve piyadelerden oluşan askerler katılıyor.

Kuzey Irak topraklarında 10’dan fazla noktada sürdürülen operasyonda, örgütün sızma yaptığı tüm geçiş yolları büyük oranda tutuldu. Bir yandan operasyonlar sürerken diğer yandan geçiş yollarına üsler kurulmaya başlandı. Bölgede çalışmaları süren üs sayısı 19’a ulaştı.

Detaylar, Haber Linki

kandil bombalamakandil harekatıkandil havadan ve karadanterör grupları kandil