İstanbul’da “Necip Fazıl Ödülleri” ödül töreninde konuştu.

Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler...

Erdoğan’dan sert sözler: Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler…

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “Necip Fazıl Ödülleri” ödül töreninde konuştu. Erdoğan, “Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye’nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen “Necip Fazıl Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl 5’incisi düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını dileyerek, ödülleri takdim ettikleri ilim, edebiyat ve sanat erbabını gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Sözlerinin başında “Sultanü’ş Şuara” Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i bir kez daha minnetle, özlemle ve hasretle yad ettiğini belirten Erdoğan, “Üstat ‘ben söylemezsem kimse söylemez, ben olmazsam kimse olmaz, ben yapmazsam kimse yapmaz, ben yazmazsam kimse yazmaz’ inancıyla ömrünü son nefesine kadar kutlu bir davaya adamıştı.” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

asalak gibi yaşamakelitler asalat gibi yaşıyorerdoğan elitlerNecip Fazıl Ödülleri