İç işlerimize karışılmasına kesinlikle karşıyız.

İnsan hakları vurgusu yapan AB.

İnsan hakları vurgusu yapan AB’ye Çin’den yanıt: İç işlerimize karışmayın.

Avrupa Birliği’nin, Çin’deki insan hakları ile ilgili kaygıları vurgulayan açıklamasına Pekin yönetiminden “İç işlerimize karışılmasına kesinlikle karşıyız” yanıtı geldi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Dönem Başkanı Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AB-Çin liderler zirvesinde toplandı.

Toplantıda iklim değişikliği, ekonomi, ticaret, uluslararası ilişkiler, insan hakları, Covid-19 gibi başlıkları ele aldıklarını anlatan Charles Michel, Çin’le ilişkileri dengeli biçimde sürdürmek istediklerini ve iş birliği alanlarını belirlemek üzere çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Michel, “Avrupa’nın oyun alanı değil oyuncu olması gerekiyor. Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Michel, “Hong Kong’un ulusal güvenliği, AB ve üye ülkeleri kaygılandırmaya devam ediyor. Hong Kong’daki demokratik sesler duyulmalı. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve Tibet’teki azınlıklara, insan hakları savunucuları ile gazetecilere davranışı konusundaki kaygılarımızı ilettik.” değerlendirmesinde bulundu.

Detaylar, Haber Linki

ab insan haklarıavrupa birliği insan haklarıçine insan hakları dersiinsan hakları dersi