Güney Sudan’daki yıkım hızla devam ediyor.

011'de Sudan'dan ayrılan ve bağımsızlığın ilan eden...

Güney Sudan’da her şey kötüye gidiyor.

“2011’de Sudan’dan ayrılan ve bağımsızlığın ilan edenı Güney Sudan’daki yıkım hızla devam ediyor, ortalama bir sivil ise en büyük bedeli ödüyor; çünkü ülke olarak adlandırılmayı hak etmeyen bir ülkede ikamet ediyorlar.”

2011 yılında, Güney Sudan, Sudan’dan ayrıldı ve bağımsız bir devlet ilan edildi. Batılı medya sektörleri ve birçok ayrılık yanlısı destekçi, devlet olmanın Güney Sudan için yeni bir refah ve büyüme çağı olacağını ve nihayetinde, Sudan’ın bile Güney Sudan devletinin üstünlüğünü kabul etmesi gerektiğini ifade etti. Görünüşe göre, bu rüyalar henüz gerçekleşmedi ve olasılıklar halen Güney Sudan için umut verici görünmüyor.

Aslında, Güney Sudan hakkında birçok kez yazdım: 2013’te, Güney Sudan’ı başarısız bir devlet olarak ifade ettim – henüz yanlış düşündüğüm kanıtlanmadı. 2014 yılında, Güney Sudan’daki can ve mal kaybından rahatsız olan ben ,ayrılmanın mantığını sorguladım ve hatta Güney Sudan’ın hatalarını düzeltmesinin yollarını düşündüm.

Hiç Bitmeyen Şiddet

Güney Sudan hükümeti ve isyancılar, devam eden yıkım için birbirlerini suçlamaya devam ediyor. Binlerce insan katledildi ve altyapı yıkılmış durumda. Hastaneler, kiliseler ve özellikle mescitler – her şey Güney Sudan’daki iç savaşa yenik düşüyor.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

güney sudangüney sudan neler oluyorisyan çıkan ülkelersudan da çatışmalarsudan ve güney sudan