Futbolun beşiği İngiltere Premier Ligi, ‘PremFlix’ adını verdiği yeni bir yayın sistemi.

Dünya futboluna Netflix tehdidi.

Dünya futboluna Netflix tehdidi.

Dünyada futbolun öncülüğünü üstlenen, seyir zevki ve gelirler bakımından da açık ara en önde yer alan İngiltere Premier Lig, ‘PremFlix’ adını verdiği yeni bir yayın sistemine gündemine aldı. Söz konusu sistemle futbolda, yayıncı kuruluşların aradan çıkarıldığı yeni bir devrin ilk adımları atılacak.

Futbolun beşiği İngiltere Premier Ligi, ‘PremFlix’ adını verdiği yeni bir yayın sistemine gündemine aldı.

NETFLIX BENZERİ

PremIer Lig CEO’su Richard Masters, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Netflix benzeri bir sistemle maçları yayınlamak istediklerini ve aradaki yayıncı kuruluşları devreden çıkarmak istediklerini söyledi. Planlanan yeni yayıncılık döneminde kulüpler doğrudan bu platform üzerinden gelir elde edecek ve izlenme oranlarına göre bir dağıtım şekli olacak.

PİLOT UYGULAMA 2023’TE

BU sayede Premier Lig kulüpleri daha fazla izlenme ve bilinirlik avantajından faydalanırken seyirciler de daha uygun fiyatlarla maçları izleme şansına sahip olacak. Uygulamaya pilot birkaç ülkeyle başlanacak ve sisteme 2023 yılı başlarında geçilecek.

ÜÇ FARKLI YERE PARA ÖDENİYOR

Şu anda İngiltere’de Premier Lig maçlarını izlemek isteyenlerin Sky, BT Sport ve Amazon Prime’a abone olması gerekiyor. Üçünün toplam ücreti yıllık 912 sterlin (yaklaşık 7 bin 300 TL). Bu da ayda 76 sterlin (608 TL) gibi bir rakam ediyor.

Detaylar, Haber Linki

futbol netflix demi olacakfutbola yeni sistemingiltere PremFlix yeni futbolİngiltere’de Premier Lignetflix den futbola darbe