Finlandiya’nın 34 yaşındaki Başbakan’ı Sanna Marin.

Finlandiya'da az mesai, çok tatil sistemine geçiliyor.

Finlandiya’da az mesai, çok tatil sistemine geçiliyor.

Finlandiya’nın 34 yaşındaki Başbakan’ı Sanna Marin, günde 8 saatten haftada 5 gün mesai yerine günde 6 saat, haftada 4 gün çalışma sistemine geçilmesi için çalışmalara başladı.

Finlandiya’nın 34 yaşındaki Başbakanı Sanna Marin, çalışma saatlerinin esnetilmesi konusunda girişimde bulundu. Günde altışar saatten, haftada 4 gün çalışılması için kolları sıvadı. Şu anda günde 8 saat, haftada 5 gün çalışılıyor.

  • Dünyanın görev başındaki en genç ikinci başbakanı Marin, yeni sistem sayesinde işçilerin aileleriyle daha fazla vakit geçirmesine imkan tanınacağını ifade etti. Marin, “İnsanlar aileleriyle, sevdikleriyle, hobileriyle ve yaşamın diğer yönleriyle daha fazla vakit geçirmeyi hak ediyor. Bu nedenle Finlandiya vatandaşlarının daha az çalışmasına izin vermek önemli.” dedi.

Finlandiya’nın komşu ülkesi İsveç’te 2015 yılında günlük 6 saatlik çalışma sistemini uygulamaya başladı. Araştırmalara göre çalışanlar daha mutlu, daha üretken ve daha yaratıcı oldu. Microsoft, Kasım ayından itibaren Japonya’da 4 gün iş, 3 gün tatil sistemine geçti. Yeni sistem ile birlikte üretkenliğin yüzde 39,9 oranında arttığı belirtiliyor. Ayrıca çalışanlar ofiste yılda 50 gün daha az süre geçireceği için enerji ve ofis malzemelerinden tasarruf sağlanıyor.

Detaylar, HAber Linki

finlandiya başbakanıfinlandiya çalışma saatlerifinlandiyada yaşamsanna marin finlandiya