Federal Suriye Cumhuriyeti”nin kurulmasını amaçlayan yeni bir inisiyatif…

Ve "Federal Cumhuriyet" kuruldu.

Ve “Federal Cumhuriyet” kuruldu.

Aralarında Suriyeli siyasetçi, akademisyen, aydın, ekonomist, gazeteci ve Suriye ordusundan ayrılan üst düzey subayların bulunduğu bir grup, “Federal Suriye Cumhuriyeti”nin kurulmasını amaçlayan yeni bir inisiyatif oluşturduklarını açıkladı…

Suriye’de yaşayan tüm bileşenlerin temsilcilerinden oluşan Federal Suriye Cumhuriyeti İnisiyatifi, amaçlarını 18 maddeden oluşan bir deklarasyonla duyurdu.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın haberine göre “İnisiyatifin amacı bir an önce Federal Suriye Cumhuriyeti’nin ilanıdır” denilen deklarasyonda Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve ülkede yaşayan tüm bileşenlerin haklarına vurgu yapıldı.

Kuzey Suriye’nin güvenliğine dikkat çekilen deklarasyon metninde, uluslararası topluma sivillerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuldu.

Deklarasyonda, “Federal Suriye Cumhuriyeti” yönetiminin coğrafik şartlar göz önünde bulundurularak, kültürel ve ekonomik koşullara göre paylaşılacağı belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

akademisyenFederal CumhuriyetFederal Suriye CumhuriyetiKuzey Irak Bölgesel Kürt YönetimiSuriyeli siyasetçi