Çin’de dün bir haşere ilacı fabrikasında meydana gelen patlamada 47 kişi hayatını kaybetti.

Çin'de Fabrikada Patlamasında 47 Kişi Hayatını Kaybetti.

Çin’de Fabrikada Patlamasında 47 Kişi Hayatını Kaybetti.

Çin’de dün bir haşere ilacı fabrikasında meydana gelen patlamada 47 kişi hayatını kaybetti, 640 kişi yaralandı. Dev fabrikanın patlama anı saniye saniye kaydedildi.

Çin’in doğusundaki Ciangsu eyaletindeki bir kimya tesisinde meydana gelen patlamada ölü sayısının 47’e, yaralı sayısının 640’a çıktığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Ciangsu’ya bağlı Yançıng kentinin Şiangşui ilçesinde bulunan Jiangsu Tianjiayi Chemical Co. Limited şirketine ait zirai ilaçlar üreten kimya tesisinde meydana gelen patlamada ölü sayısı 47’e, yaralı sayısı 640’a yükseldi.

YANGIN DİĞER FABRİKALARA DA SIÇRADI

Söz konusu patlamanın tesisteki bir fabrikada çıkan yangın nedeniyle gerçekleştiği aktarılırken, yangının tesisin yanındaki diğer fabrikalara da yayıldığı belirtildi.

Yaralıların hastanede tedavi altına alındığı ve bunlardan 90’ının durumunun ağır olduğu ifade edilirken şirketin üst düzey yetkililerinin de tedavi altında olduğu kaydedildi.

Yaklaşık 2 kilometre civarında 3 ilkokul ve bir kreş bulunan kimya tesisinin civarındaki yerleşim bölgesinden tüm sakinlerin tahliye edildiği bildirdi.

Detaylar, HAber Linki

Ciangsu eyaletiçin patlayan fabrikaçinde patlamalarçinin Ciangsu eyaletiyanan fabrika çin