Ayvalık’ta batan ölüm teknesine binen mültecilerin, insan tacirlerine kişi başı 1200 dolar.

Promosyonlu ölüm!

Promosyonlu ölüm!

Ayvalık’ta batan ölüm teknesine binen mültecilerin, insan tacirlerine kişi başı 1200 dolar, iki çocuğa ise bir kişi ücreti ödediği ortaya çıktı. Bir mülteci çocuğun ise çete tarafından ‘promosyon’ olarak tekneye ücretsiz bindirildiği öğrenildi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Güneş Adası yakınlarında Afgan uyruklu 16 göçmenin bulunduğu botun batması sonucu, 6’sı çocuk, 3’ü yetişkin olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Facianın ardından operasyon için düğmeye basan polis 1’i çocuk 5 yaralının ifadesini aldı. Alınan bilgiler doğrultusunda harekete geçen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri İzmir ve Balıkesir’de seri operasyonlarla ölüm tacirlerinin peşine düştü.

Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in koordinesinde yapılan ve Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından yapılan operasyonların ardından yakalanan Suriye uyruklu Tevfik Ali (31) ve araçla önden öncülük yapan Sertan Gürtekin (25) ile organizatör oldukları değerlendirilen Eren Akgül (36), Turgay Yegane (26) ve Yasin Metin (37) isimli 3 kişi gözaltına alındı.

BASMANE’DEN GELMİŞLER

Ayvalık KOM Grup Amirliği görevlilerince 5 organizatörün çapraz sorguları devam ederken, zanlıların ölüme sebebiyet vermek ve insan ticareti suçlamalarından hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi. Bu arada ölüm çetesinin mültecileri kaçırmak için uyguladığı ücret tarifesi de belli oldu.

Detaylar, Haber Linki

ayvalık batan gemibalıkesir ayvalıkbatan gemi balıkesirölen mülteciler ayvalık