Aynı bölgede 1970’li yıllarda benzer delik açılmış ancak araştırma yapılmamıştı.

Antarktika’da dev delik 45 yıl sonra geri döndü.

Aynı bölgede 1970’li yıllarda benzer delik açılmış ancak araştırma yapılmamıştı.

Anktarktika’da alanı Azerbaycan veya Ege Bölgesi’nin yüzölçümüyle (yaklaşık 90 bin km2) kıyaslanabilecek büyüklükte bir delik meydana geldi. Motherboard’ın haberine göre, Toronto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kent Moore, “Sanki buzda bir delik açılmış gibi” dedi.

Bu tür deliklerin genelde Antarktika’nın kıyı bölgelerinde meydana geldiği biliniyor. Ancak bu kez söz konusu deliğin buz kenarından yüzlerce kilometre uzaklıkta ‘sebebi bilinmeyen süreçler’ nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor. Moore, “Eğer uydumuz olmasaydı bu deliğin orada meydana geldiğini öğrenemezdik” diye kaydetti.

Sputnik News’teki habere göre aynı bölgede 1970’li yıllarda benzer deliğin açıldığını ama teknik yetersizlik yüzünden bilim insanlarının gereken araştırmayı yapamadığını belirten Moore, “Şimdi bu delik geri döndü” diye ekledi. Moore ve meslektaşları, uydular ve robotların yardımıyla, 1970’li yıllarda kafaları kurcalayan sorulara yanıt bulmaya çalışacak. Moore, bu sefer daha fazla veriye sahip olduklarını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

antartika delikbuzullarda açılan delikdünyadaki kapkaççılardünyanın radyasyonlu bölgeleriProf. Dr. Kent MooreToronto Üniversitesi