Aşırı iş yükünün yol açtığı yorgunluk nedeniyle ölenler.

Katliam gibi seçim!

Katliam gibi seçim! 500 sandık görevlisi aşırı yorgunluktan öldü.

Endonezya Seçim Komisyonu, 17 Nisan’da yapılan devlet başkanı ve milletvekili seçiminde ve sonrasında aşırı iş yükünün yol açtığı yorgunluk nedeniyle ölenlerin sayısının 500’ü geçtiğini bildirdi. Yaklaşık 3 bin 700 sandık görevlisinin hastanede tedavi gördüğü ülkede, ölenlerin ailelerine tazminat ödeniyor.

Endonezya’da 17 Nisan’da yapılan devlet başkanı ve milletvekili seçimi ve sonrasında uzun süren çalışma saatleri nedeniyle yorgunluğa bağlı rahatsızlıklardan ölenlerin sayısı 500’ü geçti.

Ölüm nedeni yorgunluk

AA’da yer alan habere göre yerel basında çıkan haberlere göre, seçim günü ve sonrasında, şu ana kadar Endonezya Seçim Komisyonuna bağlı 412 sandık görevlisi, Seçim Denetleme Kurumundan 92 görevli ve aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu toplamda 500’den fazla kişi aşırı çalışmaya bağlı yorgunluk nedeniyle hayatını kaybetti.

Ailelere tazminat veriliyor

Yaklaşık 3 bin 700 sandık görevlisinin de hastanede tedavi gördüğü ve özellikle sandık görevlilerinde can kaybının yüksek olduğu aktarıldı. Seçimin işleyişi ve güvenliğinden sorumlu her birimin, ölenlerin ailelerine farklı miktarlarda tazminat ödeyeceği bilgisi paylaşıldı.

Detaylar, Haber Linki

aşırı çalışma ölümaşırı yorgunluk ölümEndonezya Seçim Komisyonuoy sayımında ölümsandık başında ölenler