Araştırmacı bilim adamı, milyonlarca insanın öleceğini tahmin ettiği olayın tarihini açıkladı!

Hızla dünyaya yaklaşan dev gök cismi Apophis dünyayı tehdit ediyor.

Hızla dünyaya yaklaşan dev gök cismi Apophis dünyayı tehdit ediyor.

Araştırmacı bilim adamı, milyonlarca insanın öleceğini tahmin ettiği olayın tarihini açıkladı! Michael Horn, korkutucu açıklamalarda bulundu ve dev gök cismi 99942 Apophis’in dünyaya çarpacağını iddia etti. Apophis eğer yolundan saptırılmazsa, yıkıcı etkilere neden olabileceğini ve milyonlarca insanın hayatını kaybedeceğini öne sürdü. Horn, NASA ve diğer gök bilimcilerin tahminlerinin yanlış olduğunu savundu ve Asteroitin dünyaya çarpacağını konusunda ısrar etti. Horn ve ekibi, Apophis’in, Kuzey Denizi ve Karadeniz arasındaki bir bölgeye çarpacağını söyledi.

99942 Apophis asteroiti hakkındaki haberler birkaç sene önce gündeme gelmişti. Yaklaşık 2,5 futbol sahası büyüklüğündeki bu dev asteroit, 2004 yılında keşfedilmişti. NASA yetkilileri ve farklı gök bilimciler, asteroitin Dünya’ya yakın geçeceğini, ancak çarpma olasılığının düşük olduğunu belirtti.

99942 Apophis, 2029’da Dünya’nın 300 bin km yakınından geçecek. 2036’da ise 40 bin km yakınından geçecek. NASA, Apophis’in 2036’da Dünya’ya çarpma olasılığının 45.000’de 1 olduğunu bir daha doğrulamıştı. Ancak kendisini bilim araştırmacısı olarak tanıtan Michael Horn, NASA’nın aksini iddia etti ve Apophis’in Dünya’ya çarpacağını belirtti.

Detaylar, Haber Linki

astroid çarpacak mı?dev gök cismidünya tehlikede mi?dünyaya yaklaşan astroid