Antalya’da 19 Ocak’tan 9 Kasım’a ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı 26 bin 386 azaldı.

Antalya ve Alanya’yı bırakıp gidiyorlar.

Bunlar iyi günlerimiz! Antalya ve Alanya’yı bırakıp gidiyorlar.

Antalya’da ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı 157 bin 575’ten 130 bin 994’e düştü. Yaşanan durumu değerlendiren sektör temsilcileri, düşüşün devam edeceğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan verilerine göre 9 Kasım itibarıyla, Türkiye’de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azalarak 1 milyon 127 bin 38’e düştü. Pandemi ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonrası yoğun göç alan illerin başında gelen Antalya’da 19 Ocak’tan 9 Kasım’a ikamet izni ile bulunan yabancı sayısı 26 bin 386 azaldı.

  •  19 Ocak’ta 157 bin 575 ikamet izni ile Antalya’da yaşayan yabancı sayısı 9 Kasım itibarıyla 130 bin 994’e düştü. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker ve Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş konuyla ilgili Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu. Küçüker, düşüşün devam edebileceğini söyledi. Erbaş ise bazı mahallelerin ikametgaha kapanmasının doğru olduğun fakat bu düzenlemeden önce ev alan yabancıların buna dahil edilmesinin güvensizlik oluşturduğuna değindi.

‘BU SAYILAR DAHA DA DÜŞECEK’

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker bu sayıların daha da çok düşeceğinin altını çizdi. Küçüker, “Bu sayılar daha da çok düşecek. Kiralama ile ilgili yapılan ikametgahlar vardı. Biz bunların çok doğru olmadığını da belirtmiştik. Onlar da ciddi azaltma yaşattı. Kontroller de arttırıldı. Maalesef kötü niyetli kullananlar olmuş. Emniyet de bu tespitleri yapıyor. Bu düzenlemeler nedeniyle daha da düşecektir” dedi.

Detaylar, Haber Linki

alanya fiyatlar düşecek miruslar gidiyor mu? alanyatürkiyede yaşayan yabancılarülkeyi terk eden yabancılaryabancı nüfus türkiye