Akaryakıt vergilerini protestoyla başlayan eylemler sınıfsal mücadeleye dönüştü.

Çalış senin de olur.

‘Çalış senin de olur’ isyanı!

Fransa’daki isyan dalgası dinmiyor. Akaryakıt vergilerini protestoyla başlayan eylemler sınıfsal mücadeleye dönüştü. Fransa’nın ‘hor görülenleri’, zenginlerin koruyucusu olarak gördükleri Macron’un karşısına dikildi. Gelir dağılımındaki adaletsizliği eleştirenlere ‘Çalış senin de olur’ gibi yanıtlar veren Macron ise geri adım atmıyor. İşte günlerdir süren protestonun bilançosu…

Ekonomik koşulları protesto etmek amacıyla Fransa’da 2 haftadır yüz binlerce kişi ülkenin dört bir yanında yolları kapatıyor, polisle çatışıyor ve ‘Macron istifa’ sloganları atıyor.

1081 GÖZALTI!

Gösterilerde 158’i güvenlik görevlisi 890 kişi yaralandı, 1081 kişi gözaltına alındı ve 9 eylemci 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sokağa dökülenlerin ortak noktası siyasi görüşleri değil.

SAĞCI DA VAR, SOLCU DA

Aralarında sağcıların da solcuların da bulunduğu göstericilerin büyük çoğunluğu taşralı, eğitim seviyesi düşük ve ülkenin genelde sesini çok çıkarmayan kesimlerinden geliyorlar. Köklü bir protesto kültürü olan Fransa’da, devlet gösterilere alışkın olsa da şimdi farklı bir isyanla karşı karşıya olmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Detaylar, Haber Linki

çalış seninde olurfransa gözaltılarfransa hor görülenlerfransa isyanfransa sağ sol eylemlerifransa sınıf çatışması