Afrin’de dün 9 askerin şehit düştüğü 1027 rakımlı tepede çıkan çatışma.

9 askerimizin nasıl şehit düştüğü ortaya çıktı.

Afrin’de dün 9 askerin şehit düştüğü 1027 rakımlı tepede çıkan çatışmada, PYD/PKK’lı teröristlerin aralarında çocukların da bulunduğu sivilleri kullanarak saldırdıkları, sivillerin arasından atılan el bombaları ile askerlerimizin büyük bölümünün şehit olduğu ortaya çıktı. Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndüğü, 40 civarında teröristin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
PYD/PKK’lılar hain saldırıyı sivillerin arasına gizlenip gerçekleştirmiş.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de köyleri teröristlerden arındırmaya devam ederken, dün 9 askerin şehit düştüğü çatışmada PYD/PKK’lı teröristlerin aralarında çocukların da bulunduğu sivilleri kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

TSK tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” sürüyor.

Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Detaylar
Haber Linki

9 askerimiz nasıl öldürüldüafrin bölgesine giren abdafrin harekatı karadanafrin şehitleriaskerler nasıl şehit edildiaskerleri nasıl şehit edildiaskerlerimize tuzakkurulan tuzak afrinşehitlerimiz