ABD, altında imzası olan BM kararını yok saydı.

İsrail işgal devletidir.

Kudüs’ün kaderi, hukuk ve ahlak tanımadan Filistinliler’in topraklarını gasp eden işgalci devlet İsrail’in eline bırakılamaz. ABD, altında imzası olan BM kararını yok saydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İnovasyan ve Girişimcilik Zirvesi’nin kapanışında konuştu. ABD’nin Kudüs kararına sert tepki gösteren Erdoğan, “Hiç kimse hukukun üstünde değildir. 1947’nin paylaşım planını BM yaptı. 1967’ye geliyoruz, Filistin’i sıkıştırdılar iyice ve sonunda İsrail o bölgenin tamamını işgal etti. İsrail bir işgal devletidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle dedi:

‘SOYDAŞLARIMIZIN GÖZYAŞLARI…’

“Dün ülkemiz aleyhine oluşturulmaya çalışılan algı Kurtuluş Savaşımızı başarıyla sonuçlandırmamıza ve yeni devletimizi kurmamıza engel olmamıştı.

Bugün de benzer gayretler 2023 hedeflerimize ulaşmamıza, demokraside ve ekonomide dünyanın en ileri ülkeleri arasına girmemize engel olamayacaktır.

Dilimize yenilikçilik olarak çevrilen inovasyon ile girişimcilik esasen milletimizin fıtratına çok uygundur. Türkiye adeta dünyanın kalbi olan bir coğrafyada…

Sadece kendi insanımız değil dünyadaki milyonlarca mazlum gözlerini ülkemize kilitlemiş durumda. Gümülcine’de soydaşlarımızın gözyaşlarını bizzat yerinde tespit ettim. Umut Türkiye.

Detaylar
Haber Linki

isarilin işgal ettiği topraklarisrail cuma namazıisrail gazze şeridiisrail işgal devleti mi?israil ortadoğu başlangıçisrail suçlu bir devlet mi?kudüs için açıklama