15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Almanya’ya kaçan FETÖ’cüleri iltica korkusu sarmaya başladı.

Almanya’daki FETÖ’cülere soğuk duş! Korkmaya başladılar.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Almanya’ya kaçan FETÖ’cüleri iltica korkusu sarmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çok sayıda FETÖ üyesi soluğu farklı kanallardan Almanya’da alırken burada görev yapan birçok kamu görevlisi de Türkiye’ye dönmeyerek iltica başvurusunda bulundu.

Son verilere göre, iltica başvurusunda bulunan FETÖ üyelerinin sayısı 20 Kasım’da 768’e ulaştı. Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç gibi firari savcıların halen Almanya’da olduğu biliniyor. Bu ülkede olduğu iddiaları üzerine Türkiye, son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin firari imamı Adil Öksüz için de iade talepnamesine cevap verilmemesi üzerine ‘kırmızı bülten’ çıkarılmasını istedi.

367 FETÖ’CÜYE SOĞUK DUŞ

İade taleplerinin karşılıksız bırakılması Türkiye ile Almanya ilişkilerinde gerilimi sıcak tutarken, Alman vatandaşlığı hayali kuran ve diplomatik pasaport taşıyan 768 FETÖ üyesinden 367’si aldıkları ‘ret’ cevabıyla şoka uğradı. Almanya’nın iltica başvurusunda bulunan bu kişilerden 192’sine iltica verdiği, 209’unu da mülteci koruma kapsamına aldığı belirtiliyor.

İŞKENCE YALANI KURTARAMADI

Detaylar
haber Linki

almanya fetöcüler irticaAlmanya’ya kaçan FETÖ cülerfetö irticacılar almayafetö operasyonları türkiyeFETÖ’nün finans kaynağıfetöcüler almanyafetöcüler her yerde