Yerli otomobille hedeflerinin dünyanın bütün yollarına çıkmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin otomobiline CEO aranıyor.

Türkiye’nin otomobili projesini iki fazlı olarak modellediklerini ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kurulacak şirket için ise uluslararası deneyimi ve başarısı olan CEO aradıklarını söyledi.

Yerli otomobil projesinde küresel bir başarı hedeflediklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü , yerli otomobille hedeflerinin dünyanın bütün yollarına çıkmak olduğunu söyledi.

Tombik

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre; 131. Bab-ı Ali Toplantıları’nda yaptığı konuşmada Bakan Özlü, Türkiye’nin otomobili projesini iki fazlı olarak modellediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

CEO ARANIYOR

“Birinci fazda ortak girişim grubundaki 5 şirketin eşit payla bulunduğu ortak bir şirket oluşturulması, ayrıca teknik ve mali analiz yapılması yer alıyor. İstanbul’da bir proje yönetim ofisi kurduk. Burada sürekli çalışan bir grup var. Bu grup 5 firmayı temsil eden kişilerden oluşuyor. Bakanlığımızdan ve TOBB’dan da 2’şer kişi var. Bu çalışmaya şirketin ana sözleşmesinin oluşturulması da dahil. Şirket için bir CEO bakıyoruz. Burada da uluslararası deneyimi ve başarısı olan kişilere bakıyoruz.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks