Xiaomi elektrikli scooter da trafik cezasından nasibini aldı.

Elektrikli scooter trafik cezası ile gündemde!

Elektrikli scooter trafik cezası ile gündemde!

Corona virüs salgını sonrası geçtiğimiz ay toplu taşımadaki kişi sınırlandırılmasının kaldırılması, çoğu insanı özel araç kullanmaktan vazgeçiremedi. Kullanım kolaylığı ve portatif olmasından dolayı insanların tercih ettiği Xiaomi elektrikli scooter da trafik cezasından nasibini aldı.

İstanbul’da yaşanan olayda, aracını kullanarak kaldırımda seyir halinde olan bir vatandaşa, polis trafik cezası kesti. Cezaya ilişkin tutanakta yer alan nedene göre, scooter sahibi vatandaşa karayoluna uygun olmayan araç kullanmaktan dolayı 132 TL trafik cezası kesildi. Konuyla ilgili elektrikli scooter’ın Amazon’daki satış sayfasında ise “Trafikte kullanılmaz” ibaresi yer alıyor.

Kesilen cezada “kaldırımda kullanılması” ibaresi yer alıyor ancak ilgili yasalarda bu konuyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Elektrikli scooter kullanıcılarının cevabını bulamadığı tek soru “Nerede kullanılabilir?” halen cevabını arıyor. Hatırlanacağı üzere, Temmuz ayı başında kaldırımdaki alanı daralttığı gerekçesiyle park halindeki MARTI’lara da trafik cezası kesilmişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks