Uyum yasalarıyla ilgili olarak hükümete Kanun Hükmünde Kararname.

Devlet yapısı sil baştan.

Devlet yapısı sil baştan.

Uyum yasalarıyla ilgili hükümete KHK yetkisi veren yetki yasa tasarısı çıkarıldıktan sonra Meclis tatile girecek…
AKP, uyum yasalarıyla ilgili olarak hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren tasarıyla 24 Haziran sonrasına hazırlık yapmak istiyor. Bakanlıkların kuruluşu ile üst düzey bürokratların atanmasıyla ilgili kriterler seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenecek. AKP, Cumhurbaşkanı’nın elini rahatlatmak için bir yandan kararnameleri hazırlarken bir yandan da bürokratların atanması ile bakanlıklar ve kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut yasalarınının Cumhurbaşkanı’nın göreve başladığı gün kaldırılması için KHK’ye hüküm koyacak.

Gelecek hafta çıkacak

Tombik

Hükümetin TBMM’ye önceki gece sunduğu yetki yasa tasarısının hızla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi, en geç gelecek hafta da Meclis’ten çıkarılması planlanıyor. Yetki yasa tasarısının bitiminin ardından ise TBMM tatile girecek. Tasarıdaki düzenlemeler ile seçim sonrasında çıkarılacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde yer alması beklenen düzenlemeler şöyle:

Parlamenter sistem silinecek: Kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş, teşkilat, görev ve yetkilerinin düzenlenmesi, yasalar ve KHK’lerde yer alan tüzük, Bakanlar Kurulu, İcra Vekilleri Heyeti, İcra Vekilleri Heyeti kararı, Bakanlar Kurulu kararı, Bakanlar Kurulu yönetmeliği, hükümet, başbakan, başvekil, başbakanlık, başvekalet, sıkıyönetim, nizamname, kanun tasarısı gibi ibareler yürürlükten kaldırılacak. 800’den fazla yasa ve KHK’de bu ifadelerin geçtiği belirtiliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks