TürkMedya’nın iletişim ortağı olduğu 6. Boğaziçi Film Festivali

Boğaziçi’nde sinema rüzgarı 6. kez esiyor.

Boğaziçi’nde sinema rüzgarı 6. kez esiyor.

TürkMedya’nın iletişim ortağı olduğu 6. Boğaziçi Film Festivali, Robert Redford’un oyunculuğa veda filmi ‘The Old Man&The Gun’ın Türkiye prömiyeriyle başladı. Festivalde 41 ülkeden 88 film gösterilecek.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi iş birliğiyle düzenlenen, 6. Boğaziçi Film Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen, TürkMedya’nın iletişim ortağı olduğu festivalin açılış programı, Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, etkinlikte yaptığı konuşmada, festivale destek vermekten onur duyduklarını ve gelecek yıllarda da etkinliği desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Festivalin Artistik Direktörü Emrah Kılıç da sinemaseverlerin ilgisinin kendilerini heyecanlandırdığını ve motive ettiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Festival Başkanı Ogün Şanlıer tarafından “Onur Ödülü” takdim edilen Ukraynalı yönetmen Sergei Loznitsa da eserlerinin beğenilmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu vurgulayarak, “Stratejik bir ödülü stratejik bir yerde alıyorum. Yunus şeklindeki bu ödül için su bulacağıma söz veriyorum. Umuyorum ki bu ödül sayesinde filmlerim ve Ukrayna sinemasının eserleri daha fazla yere ulaşır” şeklinde konuştu.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks