Turkcell’in 2004 yılında İran’da kazandığı GSM ihalesi.

Turkcell'in rüşvet iddiası sonrası polis baskını.

Turkcell’in rüşvet iddiası sonrası polis baskını.

Turkcell’in 2004 yılında İran’da kazandığı GSM ihalesini ikinci gelen MTN’ye verilmesinin ardından rüşvet iddiası ile açtığı 4.2 milyar dolar tutarındaki davada yeni bir gelişme yaşandı. Güney Afrika polisi telekom operatörü MTN’nin ofislerine dün bir baskın düzenlendi. Turkcell ise yaptığı açıklamada şirket aleyhindeki iddialarının doğruluğuna dikkat çekti.

Güney Afrika polisinin özel bir birimi olan Şahinler

Tombik

Turkcell’in açıklamasında, operasyonu ayrıca Güney Afrika polisinin özel bir birimi olan Şahinler’in yürüttüğü belirtildi.

Güney Afrika polisi, MTN tarafından dün yapılan açıklamaya göre; hem şirkete, hem de şirket için çalışan bir hukuk bürosuna baskın düzenleyerek Turkcell’in iddiaları ile bağlantılı bazı belgelere el koydu.

Turkcell’den bugün yapılan açıklamada ise, “Turkcell tazminat iddiasının dayanaklarına inanmakta ve bu iddianın peşine Güney Afrika mahkemelerinde düşmektedir” denildi.

ŞAHİNLER MEMNUNİYETİ

Açıklamada ayrıca polisin özel bir birimi olan Şahinler’in yürüttüğü incelemeyi memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Şahinler’in konuyla bağlantısı bulunanlar aleyhine tespit edeceği delilleri görmeyi bekliyoruz” denildi.

RÜŞVET İDDİASI

Turkcell, 2004 yılında İran’da kazandığı GSM ihalesinin 2005 yılında ihalede ikinci gelen MTN’e verilmesinin ardından şirketin rüşvet vererek bu kararı aldırdığı iddiasıyla 2012 yılında hukuki süreç başlatmıştı. MTN iddiaları reddediyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks