SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev.

SOCAR'ın Yönetiminden Sonra PETKİM'in Net Karı 9.2 Kat Arttı.

SOCAR’ın Yönetiminden Sonra PETKİM’in Net Karı 9.2 Kat Arttı.

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, SOCAR’ın 2008 yılında hisselerinin yüzde 51’ini aldığı, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin (PETKİM) net karının 9.2 kat, şirketin hisselerinin değerinin de 8.7 kat arttığını söyledi.

Abdullayev, şirketin Aliağa’da gerçekleştirilen projeleri ve Eylül 2018’de faaliyete girecek STAR Petrol Rafineri fabrikasını inceledi.

Tombik

Abdullayev, yaptığı açıklamada, “PETKİM” üretim süreci, tedarik zinciri ve diğer alanlarda geçen yıl yapılan optimizasyon tedbirleri sonucunda yaklaşık 50 milyon dolar tasarruf ettiklerini vurgulayarak, “PETKİM, SOCAR yönetimine geçtikten sonra 2008’den 2017 yılı sonuna kadar şirketinin net karı 9.2 kat, şirketin hisselerinin değeri 8.7 kat artmıştır. PETKİM’LE sinerji oluşturacak STAR NEZ’in de inşaat işlerinin yüzde 99’u tamamlandı” dedi.

“İLK ÜRÜN SATIŞI EYLÜL’DE…YILLIK 4.8 MİLYON TON DİZEL, 1.6 MİLYON TON UÇAK YAKITI, 1.6 MİLYON TON NAFTA VE SIVI DOĞAL GAZ ÜRETİLECEK” .

Bu yılın Eylül ayında fabrikanın ilk ürününün satışına, Aralık’ta ise kabulüne başlayacaklarını vurgulayan Abdullayev, “Şu an fabrikanın üretim kapasitesi 10 milyon ton öngörülüyor. STAR Nez fabrikasında yıllık 4.8 milyon ton dizel, 1.6 milyon ton uçak yakıtı, 1.6 milyon ton nafta ve sıvı doğal gaz, HRON, kök petrol ve kükürt gibi temel ürünler üretilecek” ifadelerine yer verdi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks