Ryugyong Hotel yeryüzünün en gizemli ve dikkat çeken başarısız inşaatlarından biri.

Piramitlerden İlhamlı: Ryugyong Hotel

Piramitlerden İlhamlı: Ryugyong Hotel

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da bulunan Ryugyong Hotel yeryüzünün en gizemli ve dikkat çeken başarısız inşaatlarından biri olarak biliniyor. İnşası 1987 yılında başlayan ve iki yıl süreceği tahmin edilen otel 30 yıldır hala tek bir konuk bile ağırlayamadı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile neredeyse yaşıt olan dev yapının inşaatına dünyanın en yüksek oteli olması amacı ile başlanmıştı.

Dünyanın En Yüksek Ve En Boş Oteli

Tombik

Ryugyong Hotel yeryüzünün en gizemli ve dikkat çeken başarısız inşaatlarından biri.

Ryugyong Oteli’nin inşaatı belli başlı bir takım nedenlerden dolayı 1992 yılına kadar tamamlanamadı. 1992 yılında ise Kuzey Kore’nin çok zor bir on yıl geçireceği günler başlıyordu. Sovyetler Birliği’nin 1991 yılında dağılmasından en çok etkilenen ülkelerden biri Kuzey Kore oldu. Uzun yıllar boyunca ekonomik kriz ve açlık ile boğuşan ülkede, Ryugyong Oteli’nin inşaatına ancak 2008 yılında devam edilmeye başlandı. Piramit şeklindeki yapı, adeta şiirsel bir şekilde Mısırlı telekomünikasyon firması Orascom’dan 30 milyon dolarlık bir yardım aldı ve böylelikle binanın dış cephesi 2011 yılında bitirilebildi.

30 yıldır üzerinde sadece uçaklar için ikaz ışığı yanan, 105 katlı, dünyanın hizmet vermeyen en yüksek oteli Ryugyong’un 2016 yılında üst kat ışıklarının yandığı bir videonun internette dolaşması üzerine otelin 2017 yılında kullanıma açılacağı söylentileri ayyuka çıkmıştı. Fakat söylendiği gibi olmadı. Ryungyong Oteli’nin kapıları hala misafirlere kapalı, otelde uzun bir süredir uçak ikaz ışığından başka herhangi bir ışık kaynağı görülmüyor.

Gizem Perdesi Aralanıyor Mu?

Ryugyong Hotel

Kim Jong Un’un dedesi, “ebedi başkan” Kim Il Sung zamanında yapımı başlanan Ryungyong projesi üzerinde çalışıldığı ve Kim Jong Un’un bu gurur abidesini bitirmek isteyeceği aşikâr. Fakat beş yıl önce göreve geldiğinden beri Pyongyang semalarında pek çok gökdelen diken Kuzey Kore lideri, ülkenin mali kaynaklarını şu sıralar Ryungyong yakınlarındaki 70 katlı bir apartman projesine aktarmış gibi gözüküyor.

Piramitlerden İlhamlı: Ryugyong Hotel

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks