Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerini etkilediğine dair iddialar üzerine yürütülen soruşturma.

Facebook, Twitter ve Google, Rusya′nın Propagandası Nedeniyle ABD Kongresine İfade Verdi.

Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerini etkilediğine dair iddialar üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Facebook, Google ve Twitter Kongreye ifade verdi.

Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerini etkilediğine dair iddialar üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Facebook, Google ve Twitter yetkilileri Amerikan Senatosunda ifade verdi. Rusya’nın geçen seneki seçimlere müdahale etmek için söz konusu şirketlerin platformlarını kullandığı iddia ediliyor.

Tombik

FACEBOOK: MÜDAHALEYİ KINIYORUZ

Facebook, Rusya kaynaklı operatörlerin sosyal ağda 80 binden fazla ileti paylaştığını ve 126 milyon kişiye ulaştığını belirtti.

Facebook temsilcisi Colin Stretch, “Şahit olduğumuz yabancı müdahaleyi kınıyoruz. Bu yabancı aktörler, bizim platformumuz ve diğer internet servis sağlayıcılarını kullanarak bölünme ve ayrılık tohumları ekip, seçimleri doğrudan etkilemeye çalışıyor – ki bu bizim değerlerimize aykırı, Facebook’un savunduğu her şeyle çelişiyor.” dedi.
Google’un verilerine göre; Rusya 2016 seçimleri için özellikle YouTube üzerinden yaklaşık bin video paylaşıp, en az 4 bin dolarlık Google reklamı verdi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks