Rusya’da geliştirilen Mavi Balina oyunu nedeniyle dünya genelinde 100’den fazla çocuğun intihar etmesi.

Mavi Balina alarmı.

Rusya’da geliştirilen Mavi Balina oyunu nedeniyle dünya genelinde 100’den fazla çocuğun intihar etmesi üzerine birçok ülke alarma geçti.

İntihar oyunu olarak adlandırılan Mavi Balina’dan çocuklarını korumak isteyen ülkeler bir dizi önlem almaya başladı.

Tombik

Rusya’da geliştirilen ve sosyal medya üzerinden yayılan Mavi Balina oyunu nedeniyle dünya genelinde 100’den fazla çocuğun intihar etmesi üzerine birçok ülke ortak hareket etme kararı aldı.

Çocukları intihara sürükleyen bu oyun, genellikle Rus sosyal medya sitesi Vkontakte ve Instagram üzerinden yayılıyor.
Oyunun hızla yayılmış olmasında sosyal medya önemli rol oynuyor. Özellikle 10-14 yaş arasındaki gençler hedef alınıyor. Bu oyunu düzenleyenler, belli etiketler kullanarak ya da sıkça ziyaret edilen gruplara mesaj atarak gençleri oyuna dahil etmeye çalışıyor. Bu oyun, Rusya’da ilk kez araştırmacı bir gazetecinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunun intiharının ardından yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkarıldı. Rusya’da 2016 yılında Nisan ve Kasım ayları arasında 130’dan fazla çocuk intihar etti. Gazeteci, Mayıs 2016’da ergenler arasında bu tarz oyunların oldukça popüler olduğunu ve bu gençlerin internette kendi aralarında iletişim kurabildikleri çok sayıda “ölüm grubunun” bulunduğunu tespit etti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks