Robot teknolojilerini kapsayan “Medeni Kanun 2.0” adlı kanun taslağının 2023’te TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Robotlara medeni kanun tasarısı sunulacak.

Robot teknolojilerini kapsayan “Medeni Kanun 2.0” adlı kanun taslağının 2023’te TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Samsun Barosu Yapay Zeka ve Hukuk Çalışma Grubu Koordinatörü Avukat Burhan Uyan, Türk Medeni Kanunu’na “gerçek” ve “tüzel” kişilerin yanında “insansılar” başlıklı ek yapılması için “Medeni Kanun 2.0” adlı kanun taslağı üzerinde çalıştıklarını ve bunun 2023’te TBMM’ye sunulmasını hedeflediklerini bildirdi.

Tombik

Bilişim Zirvesi 2017’ye katılmak üzere İstanbul’a gelen Uyan’ın yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk defa bir baro nezdinde “Yapay Zeka ve Hukuk Çalışma Grubu” oluşturduklarını söyledi.

Samsun Barosu bünyesinde, koordinatörü olarak görev yaptığı bu grubun ortaya çıkmasında, son dönemde teknolojide yaşanan hızlı gelişmenin etkili olduğuna işaret eden Uyan, dünyada robotik teknoloji, yapay zeka ve bilinç yazılımı konusundaki gelişmelerin etkisiyle insana benzeyen, insan gibi konuşan, düşünen, reaksiyon veren, duygusal zekaya sahip yeni robotik sistemlerin geliştirildiğinin altını çizdi.

Bu gelişmelere ek olarak Suudi Arabistan’ın bir robota vatandaşlık verdiğini, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ise Yapay Zeka Bakanlığı kurarak bu rekabetin içinde olduğunu ilan ettiğini hatırlatan Uyan, şöyle devam etti:

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks