Nuri Bilge Ceylan’ın sekizinci uzun metrajlı filmi “Ahlat Ağacı” vizyona girdi.

‘İsterdik ki film konuşulsun ama halı konuşuldu’.

‘İsterdik ki film konuşulsun ama halı konuşuldu’.

Nuri Bilge Ceylan’ın sekizinci uzun metrajlı filmi “Ahlat Ağacı” vizyona girdi. Filmin başrol oyuncuları Sinan rolündeki Doğu Demirkol ve babası İdris’i canlandıran ünlü komedyen Murat Cemcir’e merak edilenleri sordum.

Nuri Bilge Ceylan ülkemizin en önemli değerlerinden biri. Son filmi “Ahlat Ağacı” Türkiye’de vizyonda. Türkiye öncesi ise Cannes’ı adeta yıktı geçti. Film jürinin de olduğu salonda izlendi ve bitiminde tam 15 dakika ayakta alkışlandı. Ancak biz bundan ziyade kısır tartışmalara takılıp kaldık. Filmin iki önemli ismi de aynı konu ile suçlandı. Hepimizi güldüren Murat Cemcir yine kendisi gibi başarılı bir isim olan Bennu Yıldırımlar’ın önünü kapattı diye eleştirildi. Filmin başrolü Doğu Demirkol ise rol arkadaşı Hazar Ergüçlü’nün… Doğu’nun kırmızı halıdaki fotoğrafını, Demet Akalın’ın kendine has üslubuyla Instagram’ında paylaşıp “Bu kim ben tanımıom. Kızın önünü kapatmış” demesiyle bir anda hepimiz, yani tanımayanlarımız da Doğu’yu tanıdı aslında. Ama siz Doğu’yu öyle tanımayın. Öncelikle ikisi de çok beyefendi ve asla rol arkadaşlarının önünü kapatabilecek, en azından isteyerek bir kadına saygısızlık edecek insanlar değiller. Ben Murat Cemcir’i zaten çok beğenirdim ama diyorum ki şimdi Doğu Demirkol’a dikkat! Öyle bir yetenek ki, onu şimdiden tanısanız iyi olur.

Tombik

– “Ahlat Ağacı” nasıl bir film, Ceylan’ın kendi deyimiyle içinde en çok diyalog olan filmiymiş öyle mi?

Murat Cemcir: Yanlış hatırlamıyorsam 185 sayfalık bir senaryo idi. Çok fazla diyalog var ve herkes konuşuyor.
Mesela İmamlar sahnesi 25 sayfaydı değil mi Doğu?

Doğu Demirkol: Evet, evet, yazar, imamlar hepsi uzun sahnelerdi.

Murat Cemcir: Ortalama bir sahne 5 ya da 6 sayfaydı en az.

– Doğu bey, Nuri Bilge Ceylan sizinle çok rahat çalıştığını se yakın seyreden balıkçı teknesi tarafından da 1 erkek kurtarıldı.

Detaylar, haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks