Molatik Hayat Amazon Ormanı’nda tek başına yaşayan yerliye yaklaşımımız önemli.

Molatik Hayat Amazon Ormanı.

Amazon Ormanı’nda tek başına yaşayan yerliye yaklaşımımız önemli.

Molatik Hayat Amazon Ormanı’nda tek başına yaşayan yerliye yaklaşımımız önemli.

22 senedir tek başına yaşadığı bilinen ve şimdiye kadar sadece bir adet flu fotoğrafı çekilebilen Amazon yerlisi, bu kez videoya çekildi. Videoya çekilme sebebi ise rahatını kaçırmak değil; aksine haklarını koruyabilmek.

Tombik

Neden videosu çekildi?

Kabile üyesi yerli, Brezilya’nın Rondonia bölgesinde yaşıyor. Rondonia’da yerlinin yaşadığı doğal alanın güvenli bölge olarak korunabilmesi için de yaşadığının kanıtlanması gerekiyordu. Görüntülerinin gizlice çekilmesinin sebebi bu.

Brezilya’da yerlilerin toprak hakkı bulunuyor. 4 bin hektarlık ormanlık alanda birçok çiftlik olmasına rağmen, bu adamın yaşadığı bölgeye girmek, onu korumak amacıyla yasak.

Amazon Ormanı’nın derinliklerinde yaşayan bu yerli için koruma girişiminde bulunulması doğru bir davranış. Tek başına koca bir alanı işgal ediyor düşüncesiyle yaşamından koparılması insanlık dışı olurdu.

22 yıldır yalnız yaşayan ve 1996 yılında kabile üyelerini bir saldırıda kaybeden yerli, o tarihten beri tek başına yaşıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks