Küresel çapta AT&T ve Microsoft gibi dev şirketlerin başını çektiği borçlanma.

Şirketlerin 6.8 trilyon dolarlık rekor borçlanma çılgınlığı.

Küresel çapta AT&T ve Microsoft gibi dev şirketlerin başını çektiği borçlanma çılgınlığı 2017’de 6.8 trilyon dolarla rekor seviyelere ulaştı. Borçlanmaların önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

Önde gelen merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gideceği yeni yıl öncesinde düşük faiz fırsatını kaçırmak istemeyen şirketlerin devasa sendikasyonları ile küresel borçlanma çılgınlığı 2017’de 6.8 trilyon dolarla rekora ulaştı. Borç ihracı işlemlerini yürüten bankaların kasalarına 30 milyar dolar girdi. Bank of America Merrill Lyncy Sermaye Piyasaları Müdürü AJ Murphy, “Borç ihraçları haritanın her yerinde alışılmışın dışındaydı” dedi. Yatırımcı gözüyle güvenin tam olduğu, piyasalara yön veren ve bluechip adıyla bilinen dev şirketlerin borçlanma çılgınlığı 2017’de 6.8 trilyon dolara ulaşarak rekor seviyelere tırmandı. Borç ihracı işlemlerini yürüten Wall Street bankalarının kasaları da tarihi seviyeleri aşan işlem ücretleriyle doldu. Thomson Reuters verilerine göre, JPMorgan ve Citi liderliğindeki bankalar, bu yıl tahvil ücretlerinden 30 milyar dolar kazanarak, kayıtların tutulmaya başlandığı 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördüler. Veri sağlayıcı Dealogic’e göre, AT&T ve Microsoft gibi borç arayan şirketlerin 2017 yılında 6.8 milyar dolarlık borçlanmanın yarısından fazlasının sendikasyon tahvilleri ya da bankalar tarafından organize edilen tahvil satışları yoluyla elde etmesi dikkat çekiyor.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks