Kış aylarında gripten korunmak için sık sık kullanılan ıhlamurun kilosu.

Ihlamurun Kilosu 350 Lirayı Buldu.

Kış aylarında gripten korunmak için sık sık kullanılan ıhlamurun kilosu, aktarlarda 350 lirayı buldu.

Havaların soğuması ile birlikte hasta olmak istemeyenler soluğu aktarlarda almaya başladı. Ancak, kış aylarının gözde sıcak içeceği ıhlamurun fiyatını görenler şaşırdı. Son 3 yılda fiyatları yükselen ıhlamur, bu yıl da tüketicileri üzdü. Çeyrek altın yaklaşık 250 liradan satılırken, çiçek ıhlamurun kilosu 350 lirayı buldu. Altını sollayan ıhlamur fiyatlarını görenler, gramla almaya başladı.

Tombik

KALİTESİNE GÖRE FİYAT BELİRLENİYOR

Manisalı aktar Fatih Kulak, üretimin az olduğu için fiyatların yükseldiğini söyledi. Kalitesine göre de fiyat belirlendiğini dile getiren Fatih Kulak, yaprak ıhlamurun kilosunun 150- 250, çiçek ıhlamurun da 250- 350 lira arasında satıldığını belirtti.

“ÜRETİM AZALDI, FİYATLAR DÜŞTÜ”

Dört kalitede ıhlamur olduğunu söyleyen Fatih Kulak, şöyle devam etti:

“Fiyatlar kaliteye göre değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlar bu yıl da aynı. Geçen yıl da fiyatlar yüksekti. Mahsul olmadığı, üretim çok fazla yapılmadığını için fiyatlar artıyor. Vatandaşlar ufak poşetlerde, 3-5 liralık alıyor.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks