Kimlik kartı, pasaport ve ehliyet işlemleri.

Yarından itibaren kimlik kartı, pasaport ve ehliyet işlemleri nüfus müdürlüklerinde yapılacak.

Kimlik kartı, pasaport ve ehliyet işlemlerinin tamamı 2 Nisan’dan itibaren ilçe nüfus müdürlüklerinde yapılacak. Vatandaşlar böylece ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmadan işlemlerini daha hızlı gerçekleştirecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özellikle kamu verimliliğini arttırma noktasında Bakanlığın ürettiği bazı hizmetlerin yapısında değişiklikler ve sadeleştirmeler yapma kararı aldıklarını belirterek, bu kapsamda öncelikle bir hizmet sunumu envanteri çıkarttıklarını kaydetti. Soylu, bu envanterde yaptıkları incelemelerde sundukları bütün hizmetlerden toplam 2 bin 185 belge istendiğini gördüklerini anlatarak, yaptıkları çalışmalarla bu belgelerden şimdilik 754 tanesini kaldırdıklarını dile getirdi.

Tombik

YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Birçok açıdan kolaylık sağlayacak uygulamanın devreye girmesiyle vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvurmasına gerek kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacak. Böylelikle ehliyetin, nüfusun, pasaportun verileri bilgi için kullanılarak daha daha az belgeye ihtiyaç duyulacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks