İstanbul’da 15 bin belediye işçisinin taşerondan kadroya geçiş başvurusu reddedildi.

Kadro beklerken işsiz kaldılar.

İstanbul’da 15 bin belediye işçisinin taşerondan kadroya geçiş başvurusu reddedildi. On binlerce işçi, birikmiş haklarını da kaybetti.

Kamuda taşeron şirketlere bağlı çalışan işçilerin kadro başvurularının sonuçları açıklanmaya başlandı. İstanbul’da yaklaşık 15 bin belediye işçisinin başvurusu reddedildi. Emeklilik hakkı kazanmış olma, kapsam dışı kalma ya da adli sicil kaydına göre eski hükümlü olma gerekçeleriyle başvuruları reddedilen binlerce işçi, eğer itirazları kabul edilmezse işsiz kalacak.

Tombik

DİSK, Türkiye genelinde sayının 150 bin olduğunu açıkladı. Emeklilik ve eski hükümlü olma gerekçelerinin yanı sıra, “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle de birçok işçinin başvurusunun reddedildiği belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB), İETT, İSKİ ve diğer iştiraklerde çalışan 22 bin 160 işçinin kadro başvurusu kabul edilirken, 8 bin 969 işçi ret yanıtı aldı. Bunların 8 bin 386’sı için kapsam dışı ve geçersiz başvuru gerekçesi gösterildi. Bilgileri paylaşmayan Pendik, Üsküdar ve Kağıthane belediyeleri dışında 36 ilçe belediyesinde toplam 40 bin 32 taşeron işçinin kadroya geçiş başvurusu kabul edilirken, 5 bin 730 başvuru reddedildi. İstanbul’da belediyelerdeki kabul ve ret sayıları ile ret gerekçelerini Cumhuriyet için araştıran Birleşik Emek Koordinasyonu’ndan Avukat Pınar Dinç, birçok başvuru sonucunda ret gerekçesinin belirtilmediğine dikkat çekti.

Hak kaybı

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks