İskilipli Atıf Hocanın ebediyete intikalinin 92. sene-i devriyesindeyiz.

İskilipli ve Esad Hoca dualarla anılıyor.

Hak ve hakikat davasının sembol şehitlerinden İskilipli Atıf Hoca ile İslami ilimler ile beşeri ilimleri aynı bünyede buluşturan Mahmud Esad Coşan Hoca’yı Hakk’a irtihalinin yıl dönümünde dualarla yâd ediyoruz.

İskilipli Atıf Hocanın ebediyete intikalinin 92. sene-i devriyesindeyiz. Şapka Kanunundan iki sene önce yazdığı bir eser nedeniyle dönemin “Üç Alileri” olarak bilinen heyetin yönettiği mahkeme tarafından idam cezasına çarptırılan İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926’da idam edilerek şehitler kervanına katıldı. Şubat’ın şehadet ayı olduğunu tescil edercesine 1926’nın 4 Şubat günü idam edilen İskilipli Atıf Hoca, Müslümanların gönlünde ise adeta devleşti.

Tombik

Evrensel bir hukuk kuralı olan “suç ve cezanın geriye yürümezliği” ilkesinin hiçe sayıldığı bir yargılama sonrası idam cezasına çarptırılan İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926’da Ankara Ulucanlar’da idam edildi. Aradan 92 yıl geçmesine rağmen milletin gönlünde aziz hatırası yaşayan İskilipli Atıf, dava adamlığının da sembol ismi olarak tarihe geçti.

BEŞERİ VE İSLAMİ İLİMLERE HAKİMDİ

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks