Halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan Çiftlikbank isimli oyunun ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğunu açıklandı.

Çiftlikbank nitelikli dolandırıcılık.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan Çiftlikbank isimli oyunun ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğunu açıkladı. Çiftlikbank hakkındaki soruşturmanın sonuçlandığını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Savcılığa suç duyurusu yapıldı. Raporlar MASAK’a da gönderildi” dedi.

Çiftlikbank isimli oyun üzerinden yüksek gelir vaat ederek halktan para toplanmasına ilişkin şikayetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önce inceleme, ardından soruşturma başlatmıştı. Bakanlık müfettişleri soruşturmayı tamamladı. Çiftlikbank üzerinden yapılan vurgunun “nitelikli dolandırıcılık” olduğuna karar verildi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

Tombik

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Kamuoyunun uzun süredir beklediği konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Soruşturma bitti. Çiftlikbank’la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK’a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk” dedi.

YARIM MİLYARLIK VURGUN YAPILDI

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks