Günümüzde sık duyduğumuz metabolizma sözcüğü artık hayatımızda korkutan bir sözcük olmaya başladı.

Yer elması metabolizmayı hızlandırıyor!

Günümüzde sık duyduğumuz metabolizma sözcüğü artık hayatımızda korkutan bir sözcük olmaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise zamanla birçok sebebe bağlı olarak yavaşlamaya hazır olan bazal metabolizmamız.

Faydalarını ve pişirilme yöntemlerini Beslenme ve Diyet uzmanı Hülya Çağatay anlattı. Bazal metabolizma hiç hareket etmeden uyku halinde bile vücudumuzun harcadığı enerjidir. Hormonsal nedenler, hareketsizlik veya yaşa bağlı olarak azalmaya mahkum olan bazal metabolizma kilo almaya başlama sebeplerimizin en başında gelir.

Tombik

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR!

Yaşla birlikte azalan metabolizma hızının azalmasının bir diğer nedeni de 25-30 yaşlarından itibaren vücutta metabolizma hızında rol oynayan 7- keto düzeyi azalmasıdır. Bu madde insan vücudunda bulunan fakat yaşla beraber miktarında azalma olan bir metabolizma hızlandırıcıdır. Dışarıdan alımı da mevcut olan bu maddenin mükemmel bir kaynağı olan yer elması, sebze reyonlarında bolca bulunmaktadır.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks