Dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times, İstanbul’u sayfalarına taşındı.

İstanbul dünya gündeminde.

İstanbul dünya gündeminde.

Dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times, İstanbul’u sayfalarına taşındı. İngiliz gazete, İstanbul’da yaşamak için 5 nedeni okurlarıyla paylaştı.

Financial Times’ta yayımlanan yazıda İstanbul’un sanat yaşamı ön plana çıkarıldı. Bu sene 16.sı düzenlenecek olan İstanbul Bienali’ne geniş yer verilen yazıda kentte yaşamak için en güzel nedenlerden biri olarak sanat etkinlikleri gösterilirdi.

Tombik

Jessie Williams’ın kaleme aldığı gezi yazısında İstanbul’un iki kitayı birleştirdiği de vurgulanırken bunun aynı zamanda köklü bir tarih ve kültürleri de bir araya getirdiğine işaret ediliyor.

İstanbul Modern dikkat çekiyor

Şu anda Meşrutiyet Caddesi’ndeki geçici mekanında hizmet veren İstanbul Modern’in Galata’da dünyaca ünlü İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanıp inşasına başlanan yeni binasından da yazıda büyük bir övgüyle bahsedilmekte.

Global finans merkezi

Öte yandan Ataşehir’de inşa edilmeye başlanan İstanbul Finans Merkezi’nin de tamamlandıktan sonra dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline geleceğine vurgu yapılırken Türkiye’nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olma hedefine de değiniliyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks