Dünya Sağlık Örgütü’nün Wuhan araştırma raporunun ne kadar etkisi var.

Rapor için yapılan eleştiriler.

DSÖ nün Wuhan hakkındaki raporuna bir çok eleştiri geldi.

Dünya Sağlık Örgütünün müfettişlerinden oluşan ekibin korona virüsünün kökenin araştırması eleştirmenler tarafından Çin’in yardımı olmadan bir etkisini olamayacağını savundu.

Salı günü ABC news tarafından yayınlanması beklenen raporun pandemi devam ederken bile bir etkisini olamayacağı düşünülüyor.

Colombia Üniversitesi Enfeksiyon ve Bağışıklık Merkezi Direktörü Dr. W. Lan Lipkin meslektaşları ile bir araya gelerek yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütünün bir ülkeye davet sonucu gitmesinin ve bunun 2.7 milyon kişi öldükten sonra yapmasının çok düşündürücü olduğunu söylediler.

  • DSÖ nün bir takım gerçek araştırmaları yapabilmesi için mahkeme celbi gibi evrak olmadan gittiği ülkenin istihbaratına ulaşmasının mümkün olamayacağını ayrıca bu kurumun bir takım devletler tarafından finanse edildiğini belirten Lipkin.

Georgetown Küresel Sağlık Bilimi ve Güvenliği Merkezi’nden Virolog ve bağlı kuruluş olan VIDO-InterVac araştırma bilimcisi DR. Angela Rasmussen ABC verdiği demeçte ‘İyi ya da kötü, ülkelerin kendilerini düzenlemelerine bel bağladığımız bir durumdayız.’ dedi.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks