Çocukları korumak amacıyla “abur cubur” tabir edilen ve aşırı tüketiminin sağlık sorunlarına…

Bakanlıktan "Kinder Surprise" yasağı!

Bakanlıktan “Kinder Surprise” yasağı!

Ticaret Bakanlığı, çocukları korumak amacıyla “abur cubur” tabir edilen ve aşırı tüketiminin sağlık sorunlarına yol açtığı gıda ve içeceklerle ilgili reklam yasağı getirdi. Bu tip gıdaların reklamları çocukların izlediği programlarda yayımlanamayacak. Yasak çerçevesinde abur cubur sınıfı gıdaların yanında oyuncak ve promosyon verilmesi uygulamaları da yasaklandı. Buna göre, sürpriz yumurta, fast food, cips gibi poşet ürünlerin içinde ya da yanında oyuncak verilmesi uygulaması da sona erecek.

Ticaret Bakanlığının, çocuklara yönelik radyo ve televizyon programlarında “abur cubur” diye tabir edilen ve aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıda ve içeceklerin reklamının yapılmasına yasak getiren yönetmeliğini değerlendiren Bakan Ruhsar Pekcan, “Bakanlığımızın en önemli görevlerinden biri tüketicilerin, özellikle de hassas tüketici dediğimiz çocukların can ve mal güvenlikleriyle ekonomik çıkarlarını korumaktır. Bu kapsamda söz konusu düzenlemeyi yaptık.” diye konuştu.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks